VP_VP_FI_1920x455_1806_Tagetes_Flower_Field.jpg

VitaePron alkuperäiset ainesosat

Astaksantiini, luteiini ja zeaksantiini ovat voimakkaita luonnon antioksidantteja. Ne ovat VitaePron tärkeät alkuperäiset ainesosat.

VitaePro sisältää kasviperäistä astaksantiinia, luteiinia ja zeaksantiinia. Jo alusta alkaen ne ovat olleet VitaePron tärkeät perusainesosat.

Voimakkaita luonnon antioksidantteja

VitaePron koostumuksessa yhdistyvät ainutlaatuisesti voimakkaat luonnon antioksidantit, omega-3-rasvahapot sekä vitamiinit. Ainutlaatuiset aineosat; astaksantiini, luteiini ja zeaksantiini ovat olleet tärkeä osa koostumuksessa alusta lähtien ja merkittävä tekijä VitaePron kasvussa yhdeksi Pohjoismaiden käytetyimmäksi ravintolisäksi.

Antioksidantit ovat alusta asti kuuluneet VitaePron koostumukseen keskeisesti. Yksinkertaistettuna voi sanoa, että antioksidantit toimivat kehon sisäisenä puolustusjärjestelmänä. Ne suojaavat soluja, kudoksia ja elimiä hapettumiselta.

Elimistössä syntyy reaktiivisia happiyhdisteitä aineenvaihdunnassa ja hengittäessä sekä kehon kohdatessa ulkoisia rasituksia, kuten stressiä, tupakansavua, ilmansaasteita, epäterveellistä ravintoa tai kovaa fyysistä rasitusta. Reaktiivisista happiyhdisteistä tunnetuimpia ovat ehkä vapaat radikaalit, joskus puhutaan myös kuona-aineista.

Antioksidantit neutralisoivat tai tasapainottavat hapetusstressiä ja auttavat siten soluja ja kehoa puolustautumaan hapettumisvaurioita. Tasapaino reaktiivisten happiyhdisteiden syntymisen ja antioksidanttien aikaansaaman neutraloinnin välillä on olennaista, jotta elimistön solut voivat toimia normaalisti.

Haematococcus pluvialis on astaksantiinia tuottava levä

VitaePron astaksantiini on peräisin makeanveden Haematococcus pluvialis -levästä. Levää esiintyy luonnossa lammissa sekä lintualtaissa, lisäksi sitä viljellään kaupallisesti suurissa altaissa muun muassa Havaijilla.

Haematococcus pluvialis -levää viljellään makeassa vedessä, ja kun se altistuu voimakkaalle auringonvalolle, se tuottaa astaksantiinia suojaksi aurinkoa vastaan. Astaksantiini suojaa levää UV-säteilyn aiheuttamalta hapetusstressiltä. Kun levä tuottaa astaksantiinia, sen väri muuttuu punertavaksi. Kalat ja äyriäsiet, jotka syövät astaksantiinipitoista levää, saavat upean punaisen värin astaksantiinista.

VitaeProhon tuotamme itse tätä luonnollista astaksantiinia Islannissa. Islanti soveltuu erinomaisesti astaksantiinin tuotantoon, koska Islannin lähes koskemattomassa luonnossa on hyvin vähän epäpuhtauksia.

Astaksantiinin tuotanto tapahtuu suljetussa järjestelmässä tarkkaa laadunvalvontaa noudattaen. Käytämme ainoastaan geotermista energiaa, joka on 100 %:sesti uusiutuvaa energiaa. Astaksantiinin tuotanto on turvallista, ympäristöystävällistä sekä kestävän kehityksen mukaista.

Luteiinia ja zeaksantiinia samettikukasta

Tagetes erecta (Suuri samettikukka) sisältää runsaasti luteiinia ja zeaksantiinia. Kukan toinen tunnettu nimi on African Marigold. Kasvi on peräisin latinalaisesta Amerikasta, mutta sitä viljellään kaupallisesti Meksikossa, Perussa, Espanjassa, Intiassa ja Kiinassa. Kuivattu kukka sisältää 0.1 – 0.16 % karotenoideja ja näistä noin 90 % luteiinia ja 5 % zeaksantiinia.

Luteiini ja zeaksantiini ovat kasvien keltaisia väripigmenttejä, jotka antavat Suurelle samettikukalle värin. Tummimmat kukista sisältävät eniten luteiinia. Tätä kasvia tai kukkaa on perinteisesti syöty monessa eri kulttuurissa.

Samettikukasta eli Tagetes erecta -kukasta peräisin olevat luteiini ja zeaksantiini ovat kasviaineksia. Luteiini on yksi niistä karotenoideista, joita on eniten verenkierrossa. Luteiinia ja zeaksantiinia kerääntyy ajan kuluessa silmän verkkokalvoon, mutta sitä on myös maksassa, pernassa, sydämessä, ihossa, rasvakudoksessa ja aivoissa.

VitaePro® sisältää ainesosia, joilla on tutkittu teho useisiin kehon toimintoihin

 

NIVELILLE: VitaePro sisältää Boswellia serrataa, joka auttaa pitämään nivelissä viileän ja miellyttävän tunteen. Boswellia serrataa on käytetty tuhansia vuosia nivelten hyvinvointiin.

LIHAKSILLE: VitaePro sisältää D3-vitamiinia, joka edistää normaalin lihastoiminnan ylläpitämistä.

VASTUSTUSKYVYLLE: VitaePro sisältää seleeniä, B12-, C- ja D3-vitamiinia, jotka edistävät immuunijärjestelmän normaalia toimintaa.

SYDÄMELLE: VitaePron omega-3-rasvahapot sisältävät DHA:ta ja EPA:a, jotka edistävät sydämen normaalia toimintaa. Tutkittu vaikutus sydämen normaaliin toimintaan 250mg:lla EPA:a ja DHA:ta (2 kapselia/vrk).

VÄHENTÄÄ VÄSYMYSTÄ: VitaePro sisältää B12- ja C-vitamiinia, jotka auttavat vähentämään väsymystä ja uupumusta.

SUOJAA SOLUJA: VitaePron antioksidantit, seleeni sekä C-ja E-vitamiini, edistävät solujen suojaamista hapettumisstressiltä.