VL_VP_FI_1920x455_sydämen_terveys.jpg

3 askelta, joilla edistät sydämesi terveyttä – Löytyvätkö nämä kaikki sinun arjestasi?

Sydän on verenkiertojärjestelmämme ja kehomme keskiössä, ja sen hyvinvoinnista huolehtiminen on tärkeää koko elämämme ajan – vaikkei mitään terveysongelmia ilmaantuisi. Voimme pienillä jokapäiväisillä arjen valinnoilla vaikuttaa oman sydämemme hyvinvointiin.

Sydämellä on elintärkeä tehtävä – se on verenkiertojärjestelmämme keskiössä, ja pumppaa verta koko kehomme läpi. Veri taas kierrättää happea ja ravintoaineita kehoon. Kaikki elimet ovatkin riippuvaisia sydämen normaalista toiminnasta, jotta ne saavat kaiken tarvitsemansa kehon toiminnan ylläpitämiseksi.

Sydän on erittäin kestävä – se alkaa lyödä jo 3 viikkoisella sikiöllä ja jatkuu ilman taukoja koko loppuelämän ajan. Sydämen terveydestä huolehtiminen onkin tärkeää koko elämämme ajan, vaikka mitään erityisiä terveysongelmia ei ilmaantuisi. Pienillä arjen valinnoilla ja hyvillä elintavoilla voimme vaikuttaa siihen, että sydämemme on pitkäikäinen ja jaksaa tukea meitä parhaalla mahdollisella tavalla.

3 tärkeää askelta sydämen hyväksi

Sydämen hyvinvoinnin keskiössä ovat samat asiat kuin muunkin terveyden ylläpitämisen. Syömällä terveellisesti ja monipuolisesti sekä liikkumalla huolehdit kehostasi, hyvinvoinnistasi sekä myös sydämestäsi. Ovathan seuraavat kolme askelta sinulla jo hallussa:

1. Liiku vähintään 30 minuuttia päivässä. Liuta tutkimuksia on osoittanut, että fyysiset ponnistelut ovat hyvän sydänterveyden kannalta tärkeitä. Sydämen terveyden kannalta jo puoli tuntia päivässä on riittävä määrä. Jo pienet teot päivässä voivat olla terveyden kannalta merkittäviä ja ovat aina kotiin päin. Näitä pieniä valintoja voivat olla esimerkiksi portaiden valitseminen hissin sijaan ja arkiliikunnasta huolehtiminen kävely- tai uintilenkin muodossa. Liikkuminen vaikuttaa sydämen terveyden lisäksi myös muihin sydämen kannalta tärkeisiin kehon toimintoihin, kuten veren rasvatasoihin ja verenpaineeseen.

2. Suosi pehmeitä rasvoja. Ruokavaliolla on suuri merkitys sydämen hyvinvointiin, ja sydämen terveyden edistämiseksi on erityisen tärkeää kiinnittää huomiota säännölliseen ateriarytmiin ja kovien eläinperäisten rasvojen ja suolan välttämiseen. Pehmeitä rasvoja, joita löytyy esimerkiksi avokadoista, laadukkaasta oliiviöljystä ja kalasta, tulisi taas suosia. Pehmeä rasva sisältää välttämättömiä rasvahappoja, joita ihmisen elimistö ei kykene itse valmistamaan sekä rasvaliukoisia vitamiineja.

3. Muista myös palautuminen. Riittävä liikunta ja terveellinen ravinto ovat monella hyvin tiedossa, kun puhutaan terveellisistä elintavoista. Terveyden, ja erityisesti sydämen, kannalta on kuitenkin erittäin tärkeää muistaa ottaa aikaa rentoutumisella ja palautumiselle. Stressi vaikuttaa sydänterveyteen heikentävästi. Onkin siis hyvin viisasta erottaa työ- ja vapaa-aika toisistaan ja työn vastapainoksi viettää myös rentouttavaa vapaa-aikaa, jolloin voi keskittyä itselleen miellyttäviin rauhallisiin harrastuksiin.

Sydämen hyvinvointia oliiveista ja omega-3-rasvahapoista

Ainutlaatuisen yhdistelmän tehokkaita ainesosia sisältävä VitaePro on jo vuosien ajan auttanut monia suomalaisia aktiivisempaan elämään.

VitaePron koostumukseen kuuluva oliiviuute sisältää runsaan määrän oliiviöljyn polyfenoli hydroksityrosolia, joka on verenkiertoa suojaava luonnollinen antioksidantti. Antioksidanttien tehtävänä on suojata kehomme soluja, kudoksia ja elimiä haitalliselta hapettumiselta. Oliiviöljyn polyfenolit suojaavat veren rasvoja tältä hapettumiselta, joka voi vaikuttaa veren virtaukseen suonissa. Näin sekä sydän että verenkierto voivat hoitaa tärkeitä tehtäviään kuten pitääkin.

Ruokavaliossamme merkittävimmät hydroksityrosolin lähteet ovat oliiviöljyt ja oliivit. Teollisen käsittelyprosessin myötä, antioksidantti kuitenkin osittain häviää oliiveista ennen kuin ne saapuvat lautasellemme asti. Tämän takia esimerkiksi oliiviöljyn hydroksityrosolipitoisuus voi olla hyvin alhainen. Antioksidantin terveysvaikutukset saadakseen, tulisikin nauttia päivittäin 20 g eli 0,2 dl laadukasta ekstra-neitsytoliiviöljyä. Vastaava määrä hydroksityrosolia löytyy nyt myös yhdestä VitaePro-kapselista.

Oliiviuute yhdessä VitaePron sisältämien omega-3-rasvahappojen kanssa muodostavat todellisen tehoyhdistelmän edistämään sydämen hyvinvointia, sillä kummallakin ainesosalla on omat mekanisminsa sydämen ja verenkierron terveyden tukemiseksi. Kun keho saa ravinnosta parhaan mahdollisen tuen, sujuvat arjen aktiviteetitkin mutkattomammin.

Ota askel hyvinvointisi edistämiseksi – katso VitaePron tutusmistarjous täältä!

Tutkittu teho moniin kehon toimintoihin

 

NIVELILLE: VitaePro sisältää Boswellia serrataa, joka auttaa pitämään nivelissä miellyttävän tunteen. Boswellia serrataa on käytetty tuhansia vuosia nivelten hyvinvointiin.

SIDEKUDOKSILLE: VitaePro sisältää mangaania, joka edistää sidekudoksen normaalia muodostumista.

LIHAKSILLE: VitaePro sisältää D3-vitamiinia, joka edistää normaalin lihastoiminnan ylläpitämistä.

SYDÄMELLE: VitaePron omega-3-rasvahapot (DHA ja EPA) sekä tiamiini edistävät sydämen normaalia toimintaa. Tutkittu vaikutus sydämen normaaliin toimintaan 250mg:lla EPA:a ja DHA:ta (2 kapselia/vrk).

VASTUSTUSKYVYLLE: VitaePro sisältää sinkkiä, seleeniä, B12-, C- ja D3-vitamiinia, jotka edistävät immuunijärjestelmän normaalia toimintaa.

VÄHENTÄÄ VÄSYMYSTÄ: VitaePro sisältää B12- ja C-vitamiinia, jotka auttavat vähentämään väsymystä ja uupumusta.

SUOJAA SOLUJA: VitaePron antioksidantit seleeni, C- ja E-vitamiini edistävät solujen suojaamista hapettumisstressiltä.