VL_VP_FI_1920x455_Venyttely_VitaePro.jpg

5 vinkkiä nivelten hyvinvointiin

Nivelvaivat ovat harmittavan yleisiä, ja ne kuuluvat osana ikääntymiseen. Vaivoja voi kuitenkin lievittää melko yksinkertaisinkin konstein.

1. Liikunta

Oikeantyyppinen liikunta hoitaa ja osin myös ennaltaehkäisee nivelvaivoja. Kontaktilajien, asvaltilla juoksun ja paljon hyppyjä sisältävän aerobicin sijaan kannattaa suosia nivelystävällisiä lajeja kuten pyöräilyä, uintia, vesiliikuntaa ja sauvakävelyä.

2. Lihaskunnon ylläpito

Lihasvoimaa voi vahvistaa kuntosaliharjoittelun lisäksi myös kotona voimistellen. Apuna voit halutessasi käyttää kevyitä painoja. Yksinkertaisilla ojennus- ja koukistusliikkeillä ylläpidät nivelten liikkuvuutta ja vahvistat niveltä ympäröiviä lihaksia. Muista myös lihasten huolto ja lisää venyttelyt kaikkiin liikuntasuorituksiin.

3. Ergonomia

Pidä huoli ergonomiasta niin kotona kuin työpaikallakin. Säädettävät työpöydät ja satulatuolit helpottavat istumatyöläisen arkea, ja oikeat nostotekniikat kannattaa huomioida kotiaskareissakin. Pyri välttämään asentoja, jotka kuormittavat niveliä sekä niveliä ympäröiviä lihaksia liian kauan ja yksipuolisesti. Tauota työtehtäviä ja jumppaa tai venyttele taukojen aikana. 

4. Ruokavalio

Hyvällä ja monipuolisella ruokavaliolla on suuri merkitys koko kehon hyvinvointiin. Hyvistä raaka-aineista valmistettua kotiruokaa kannattaa suosia ja syödä omega-3-rasvahappoja runsaasti sisältävää kalaa ja monipuolisesti kasviksia ja hedelmiä. Kasviksista saat runsaasti eri vitamiineja, esimerkiksi nivelrustoille tärkeää C-vitamiinia. Hyvien rasvojen lisäksi kala sisältää paljon D-vitamiinia, joka on hyväksi lihaksille ja edistää normaalia lihastoiminnan ylläpitämistä. Terveellisen ruokavalion avulla myös paino pysyy paremmin hallinnassa ja ylimääräiset liikakilot eivät pääse kuormittamaan niveliä.

Ravintolisillä voi tukea tärkeiden ravintoaineiden riittävää saantia. Monipuolisesti vitamiineja ja antioksidantteja sisältävän VitaePron tärkeisiin ainesosiin kuuluu myös Boswellia serrata -kasviuute, joka auttaa pitämään nivelissä viilentävän ja miellyttävän tunteen. Boswellia serrataa on käytetty jo tuhansien vuosien ajan ylläpitämään nivelten hyvinvointia ja terveyttä ja myös nykytiede tunnustaa sen vaikutuksen nivelille.

Lue lisää VitaeProsta ja hyödynnä tutustumistarjous

Cochrane-katsauksen 2014* laadukas tutkimusaineisto on osoittanut, että Boswellia serrata voi ylläpitää nivelten toimivuutta. Tutkimuksissa se osoittautui teholtaan parhaaksi yrttikasviksi nivelten hyvinvointiin ja sisältää runsaasti vaikuttavia ainesosia, jotka auttavat pitämään nivelissä viileän ja miellyttävän tunteen.

5. Painon pudotus

Ylipaino lisää nivelten kuormaa. Pienikin laihtuminen vähentää polvi- ja lonkkaniveliin kohdistuvaa rasitusta ja niihin liittyviä oireita. Muutamasta ylipainokilosta pääsee helposti eroon ilman laihdutuskuureja jo pelkästään liikuntaa lisäämällä.

VitaePro on monipuolinen ravintolisä, jonka koostumuksessa yhdistyvät kasviuutteet (astaksantiini, luteiini, zeaksantiini ja Boswellia serrata), vitamiinit B12 ja D3, antioksidantit seleeni, hydroksityrosoli, C- ja E-vitamiinit sekä omega-3-rasvahapot (EPA ja DHA). Ainesosiin kuuluvalla Boswellia serrata -kasviuutteella on viilentävä ja miellyttävä vaikutus nivelille; C-vitamiini taas edistää normaalia kollageenin muodostumista rustojen normaalia toimintaa varten.

Tutustumistarjous uusille asiakkaille - Tilaa tästä

*Cochrane-katsaukset ovat systemaattisia terveysalan tutkimustiivistelmiä. Ne ovat kansainvälisesti arvostettuja ja luotettavaan näyttöön perustuvia katsauksia terveydenhuollon menetelmien vaikuttavuudesta.

Tutkittu teho moniin kehon toimintoihin

 

NIVELILLE: VitaePro sisältää Boswellia serrataa, joka auttaa pitämään nivelissä viileän ja miellyttävän tunteen. Boswellia serrataa on käytetty tuhansia vuosia nivelten hyvinvointiin.

LIHAKSILLE: VitaePro sisältää D3-vitamiinia, joka edistää normaalin lihastoiminnan ylläpitämistä.

VERENKIERROLLE: VitaePron oliiviöljyn polyfenolit edistävät veren rasva-aineiden suojaamista hapettumisstressiltä. Hyödyllinen vaikutus saavutetaan nauttimalla vähintään 5 mg hydroksityrosolia, joka vastaa 20 g oliiviöljyä (1 kapseli/vrk).

SYDÄMELLE: VitaePron omega-3-rasvahapot sisältävät DHA:ta ja EPA:a, jotka edistävät sydämen normaalia toimintaa. Tutkittu vaikutus sydämen normaaliin toimintaan 250mg:lla EPA:a ja DHA:ta (2 kapselia/vrk).

VASTUSTUSKYVYLLE: VitaePro sisältää seleeniä, B12-, C- ja D3-vitamiinia, jotka edistävät immuunijärjestelmän normaalia toimintaa.

VÄHENTÄÄ VÄSYMYSTÄ: VitaePro sisältää B12- ja C-vitamiinia, jotka auttavat vähentämään väsymystä ja uupumusta.

SUOJAA SOLUJA: VitaePron antioksidantit seleeni, C- ja E-vitamiini edistävät solujen suojaamista hapettumisstressiltä.