VitaePro rusto

Mitä antioksidantit oikeastaan ovat ja mitä hyötyä niistä on?

Antioksidanteista puhutaan usein, mutta harva tietää miten ne toimivat ja mitä hyötyä niistä on.

Yksinkertaistettuna voi sanoa, että antioksidantit toimivat kehon sisäisenä puolustusjärjestelmänä. Ne suojaavat soluja, kudoksia ja elimiä hapettumiselta, toisin sanoen koko kehoa. Ilman antioksidantteja keho voi ikään kuin ruostua.

Mihin antioksidantteja tarvitaan?

Elimistössä syntyy reaktiivisia happiyhdisteitä aineenvaihdunnassa ja hengittäessä sekä kehon kohdatessa ulkoisia rasituksia, kuten stressiä, tupakansavua, ilmansaasteita, epäterveellistä ravintoa tai kovaa fyysistä rasitusta. Reaktiivisista happiyhdisteistä tunnetuimpia ovat ehkä vapaat radikaalit, joskus puhutaan myös kuona-aineista.

Jokainen solu altistuu noin 10 000 kertaa päivässä vapaiden radikaalien hyökkäyksen kohteeksi. Jos elimistössä ei ole riittävästi antioksidantteja suhteessa vapaiden radikaalien määrään, muodostuu tila, jota kutsutaan hapettumisstressiksi tai oksidatiiviseksi stressiksi.

Jos antioksidantteja on elimistössä riittävästi, solut, kudokset ja elimet saavat suojaa ja välttyvät vaurioilta. Antioksidantit neutralisoivat tai tasapainottavat hapetusstressiä ja auttavat siten soluja ja kehoa puolustautumaan hapettumisvaurioita. Tasapaino reaktiivisten happiyhdisteiden syntymisen ja antioksidanttien aikaansaaman neutraloinnin välillä on olennaista, jotta elimistön solut voivat toimia normaalisti.

Mistä saamme tarvitsemamme antioksidantit?

Antioksidantteja on luonnostaan kehon soluissa erilaisina entsyymeinä. Muita antioksidantteja keho ei itse tuota, eli ne on saatava ravinnosta. Esimerkkeinä näistä antioksidanteista ovat C-vitamiini ja E-vitamiini sekä mineraalit seleeni, kupari ja sinkki.

Runsaasti antioksidantteja, esimerkiksi C- ja E-vitamiinia, sisältäviä ravintoaineita ovat muun muassa marjat, hedelmät, pähkinät, vihannekset ja mausteet, mutta mikäli ruokavalio on syystä tai toisesta yksipuolinen tai rajoitettu, antioksidanttien riittävän saannin voi varmistaa ravintolisällä.

C- ja E-vitamiinit ovat tunnetuimpia antioksidantteja, jotka suojaavat soluja hapettumiselta. C-vitamiini ylläpitää myös vastustuskykyä, mikä on hyvä muistaa erityisesti syksyllä töiden ja koulujen alkaessa. Vastustuskykyä kannattaa toki ruokkia koko vuoden ympäri, jolloin se on iskussa silloin, kun sitä eniten tarvitaan.

Ravintolisästä tukea päivittäiseen ruokavalioon

Varmistamalla antioksidanttien riittävän saannin autamme elimistöä suojautumaan reaktiivisten happiyhdisteiden liialliselta määrältä.

Täydellisten ruokailutottumusten ylläpitäminen päivä toisensa jälkeen, vuosi vuodelta, on kuitenkin monen arjessa haastavaa. Päivittäistä ruokavaliota ja ravintoaineiden saantia voi kuitenkin tukea ravintolisien avulla. VitaePro soveltuu hyvin päivittäisen ruokavalion tueksi monipuolisen koostumuksen vuoksi.

Useita ainesosia kehon eri toimintoihin

VitaePron monipuolisessa koostumuksessa yhdistyvät voimakkaat luonnon antioksidantit, useat eri vitamiinit ja elintärkeät omega-3-rasvahapot (DHA ja EPA) sekä kasviuute Boswellia serrata nivelten hyvinvointiin. Vaikuttavat ainesosat tukevat monipuolisesti ja tutkitusti kehon eri toimintoja.

D-vitamiinia on tutkittu paljon ja sillä on todettu olevan vaikutuksia muun muassa lihasten hyvinvointiin. EU:n vahvistaman terveysväitteen mukaan D-vitamiini edistää normaalin lihastoiminnan ylläpitämistä.

C- ja E-vitamiini sekä seleeni toimivat kehossa antioksidantteina, suojaten soluja hapettumisstressiltä.

Seleenin ja C-vitamiinin sekä lisäksi D-vitamiinin on tutkittu vaikuttavan myös vastustuskykyyn eli edistävän immuunijärjestelmän normaalia toimintaa.

Oliiviöljyn polyfenolit edistävät veren rasva-aineiden suojaamista hapettumisstressiltä ja suojaavan näin verenkiertoa. Hyödyllinen vaikutus saavutetaan nauttimalla vähintään 5 mg hydroksityrosolia, joka vastaa 20 g oliiviöljyä (1 kapseli /vrk).

Omega-3:n DHA- ja EPA-rasvahappojen tiedetään edistävän sydämen normaalia toimintaa. Tutkittu vaikutus sydämen normaaliin toimintaan 250mg:lla EPA:a ja DHA:ta (2 kapselia/vrk). C-vitamiini auttaa myös vähentämään väsymystä ja uupumusta sekä edistää normaalia kollageenin muodostumista rustojen normaalia toimintaa varten.

VitaePro valmistetaan tiukkojen laatuvaatimusten mukaisesti. Tuotannossa noudatetaan GMP-laatustandardin (Good Manufacturing Practice) suosituksia.

VitaeProta voi nyt kokeilla tutustumishintaan suoraan kotiin toimitettuna. Tilaus maksetaan turvallisesti laskulla, vasta tuotteiden saavuttua.

Tutkittu teho moniin kehon toimintoihin

 

NIVELILLE: VitaePro sisältää Boswellia serrataa, joka auttaa pitämään nivelissä miellyttävän tunteen. Boswellia serrataa on käytetty tuhansia vuosia nivelten hyvinvointiin.

SIDEKUDOKSILLE: VitaePro sisältää mangaania, joka edistää sidekudoksen normaalia muodostumista.

LIHAKSILLE: VitaePro sisältää D3-vitamiinia, joka edistää normaalin lihastoiminnan ylläpitämistä.

VERENKIERROLLE: VitaePron oliiviöljyn polyfenolit edistävät veren rasva-aineiden suojaamista hapettumisstressiltä. Hyödyllinen vaikutus saavutetaan nauttimalla vähintään 5 mg hydroksityrosolia, joka vastaa 20 g oliiviöljyä (1 kapseli/vrk).

SYDÄMELLE: VitaePron omega-3-rasvahapot sisältävät DHA:ta ja EPA:a, jotka edistävät sydämen normaalia toimintaa. Tutkittu vaikutus sydämen normaaliin toimintaan 250mg:lla EPA:a ja DHA:ta (2 kapselia/vrk).

VASTUSTUSKYVYLLE: VitaePro sisältää seleeniä, B12-, C- ja D3-vitamiinia, jotka edistävät immuunijärjestelmän normaalia toimintaa.

VÄHENTÄÄ VÄSYMYSTÄ: VitaePro sisältää B12- ja C-vitamiinia, jotka auttavat vähentämään väsymystä ja uupumusta.

SUOJAA SOLUJA: VitaePron antioksidantit seleeni, C- ja E-vitamiini edistävät solujen suojaamista hapettumisstressiltä.