Article_Top_banner_Boswellia.png

Mitä Boswellia serrata on ja mihin se vaikuttaa?

VitaePron monipuoliseen koostumukseen sisältyy myös kasviuute Boswellia serrata. Boswellia serrataa on käytetty perinteisesti jo tuhansia vuosia nivelten hyvinvointiin.

Boswellia serrata on puu, joka kasvaa sekä Aasiassa että Afrikassa, ja siitä saatavaa nestettä on käytetty Intiassa jo tuhansien vuosien ajan ylläpitämään toimivia niveliä. Myös nykytiede tunnustaa sen niveliä hoitavan vaikutuksen.

Mahlamainen neste otetaan varovasti talteen vahingoittamatta puun kasvua. Se kuivataan kumimaiseksi pihkaksi, josta saadaan Boswellia serrata -kasviuutetta. VitaePro-ravintolisän monipuolinen koostumus sisältää myös Boswellia serrata -kasviuutetta. Yksi VitaePro-kapseli sisältää 100 mg Boswellia serrata -uutetta.

Boswellia serrata nivelille

Vuoden 2014 Cochrane-katsauksen* laadukas tutkimusaineisto osoitti Boswellia serratan vaikutukset nivelille. Tutkituista yli kolmestakymmenestä kasvista, Boswellia serrata osoittautui yhdeksi ainoista yrttikasveista, jolla on positiivinen vaikutus niveliin. Sen onkin osoitettu auttavan ylläpitämään nivelissä miellyttävää tunnetta.

Tutkitusti turvallinen Boswellia serrata

Ihmisille tehdyt biokemialliset mittaukset Boswellia serrata -tutkimuksissa ovat osoittaneet, ettei kasviuutteen käyttö aiheuttanut dokumentoituja haittavaikutuksia. Lisäksi erillinen, kasviuutteen turvallisuutta arvioiva tutkimus osoitti, että Boswellia serrata on turvallinen ja sitä voi käyttää päivittäin jopa 250 mg/painokilo. Boswellia serrataa ei kuitenkaan suositella raskaana oleville tai raskautta suunnitteleville.

*Cochrane-katsaukset ovat systemaattisia terveysalan tutkimustiivistelmiä. Ne ovat kansainvälisesti arvostettuja, luotettavaan näyttöön perustuvia katsauksia terveydenhuollon menetelmien vaikuttavuudesta.

Myös C-vitamiinia ja mangaania nivelille ja sidekudoksille

Pääosin vedestä ja kollageenista koostuvat rustot toimivat kehossamme eräänlaisina iskunvaimentimina ja mahdollistavat nivelten kitkattoman liikkumisen. Kollageenin riittävä muodostuminen onkin välttämätöntä hyvin toimiville nivelille.

Kollageenin muodostamista voidaan pitää yhtenä C-vitamiinin olennaisimmista tehtävistä. VitaePro sisältää C-vitamiinia, joka edistää normaalia kollageenin muodostumista rustojen normaalia toimintaa varten.

Mangaani on kehollemme välttämätön hivenaine, joka huolehtii muun muassa kehomme sidekudoksista. VitaePro sisältää mangaania, joka edistää sidekudoksen normaalia muodostumista. Sidekudoksia löytyy kehostamme esimerkiksi nivelistä, nivelsiteistä ja jänteistä.

Ainutlaatuinen koostumus vaikuttavia ainesosia

VitaePro on monipuolinen ja turvallinen ravintolisä päivittäisen ruokavalion ja hyvinvoinnin tueksi. Ainutlaatuisessa ja tehokkaassa koostumuksessa yhdistyvät astaksantiini, luteiini, zeaksantiini, Boswellia serrata, seleeni, sinkki, mangaani, B1-, B12-, C-, D3- ja E-vitamiinit sekä omega-3-rasvahappot (DHA ja EPA).

 

 

Tutkittu teho moniin kehon toimintoihin

 

NIVELILLE: VitaePro sisältää Boswellia serrataa, joka auttaa pitämään nivelissä miellyttävän tunteen. Boswellia serrataa on käytetty tuhansia vuosia nivelten hyvinvointiin.

SIDEKUDOKSILLE: VitaePro sisältää mangaania, joka edistää sidekudoksen normaalia muodostumista.

LIHAKSILLE: VitaePro sisältää D3-vitamiinia, joka edistää normaalin lihastoiminnan ylläpitämistä.

SYDÄMELLE: VitaePron omega-3-rasvahapot (DHA ja EPA) sekä tiamiini edistävät sydämen normaalia toimintaa. Tutkittu vaikutus sydämen normaaliin toimintaan 250mg:lla EPA:a ja DHA:ta (2 kapselia/vrk).

VASTUSTUSKYVYLLE: VitaePro sisältää sinkkiä, seleeniä, B12-, C- ja D3-vitamiinia, jotka edistävät immuunijärjestelmän normaalia toimintaa.

VÄHENTÄÄ VÄSYMYSTÄ: VitaePro sisältää B12- ja C-vitamiinia, jotka auttavat vähentämään väsymystä ja uupumusta.

SUOJAA SOLUJA: VitaePron antioksidantit seleeni, C- ja E-vitamiini edistävät solujen suojaamista hapettumisstressiltä.