Mitä VitaePro-kapseli sisältää?

VitaePro sisältää monipuolisen kirjon laadukkaista lähteistä saatuja ainesosia: luonnon antioksidantteja, C-, D- ja E-vitamiineja, Boswellia serrata -kasviuutetta sekä tärkeitä omega-3-rasvahappoja. Päivittäinen VitaePro-kapseli tukee monipuolista ruokavaliota, jotta kehomme saa kaikki sen tarvitsemat ravintoaineet.

Astaksantiini VitaePro saa tummanpunaisen värinsä astaksantiinista, joka on luonnossa esiintyvä punainen pigmentti. Astaksantiinia löytyy luonnostaan muun muassa katkaravuista, krilleistä ja mikrolevistä. Astaksantiini on yksi luonnon voimakkaimmista antioksidanteista, ja on peräti 6000 kertaa vahvempi kuin C-vitamiini*. Yksi VitaePro-kapseli sisältää yhtä paljon astaksantiinia kuin 400 grammaa lohta.

Luteiini ja zeaksantiini ovat kasviperäisiä antioksidantteja. Ne sisältävät luonnollisia väriaineita, joita on monissa hedelmissä, vihanneksissa, marjoissa ja muissa kasveissa. Luteiini ja zeaksantiini ovat myös ravintoaineita, joita löytyy silmän verkkokalvosta. Yksi VitaePro-kapseli sisältää yhtä paljon luteiinia ja zeaksantiinia kuin 100 grammaa pinaattia.

Omega-3-rasvahapot Monityydyttymättömiä omega-3-rasvahappoja on kalassa ja kasveissa. Kehomme on näistä rasvahapoista riippuvainen ja tarvitsee niitä tärkeissä elintoiminnoissaan. VitaeProssa käytetty omega-3 on peräisin mustekalan sukuisesta kalmarista, joka sisältää erityisen paljon muun muassa sydämelle tärkeitä EPA- ja DHA-rasvahappoja**. Yksi VitaePro-kapseli sisältää yhtä paljon omega-3-rasvahappoja kuin 200 grammaa turskaa.

E-vitamiini on antioksidantti, joka auttaa suojaamaan soluja hapettumiselta. E-vitamiinia löytyy usein värikkäissä hedelmissä ja vihanneksissa, kuten punaisissa paprikoissa, vihreissä lehtivihanneksissa ja kuivatuissa aprikooseissa. Muita E-vitamiinin lähteitä ovat mm. kasviöljyt, täysjyvätuotteet, vehnän alkiot ja -leseet sekä pähkinät ja siemenet. Yksi VitaePro-kapseli sisältää yhtä paljon E-vitamiinia kuin 50 grammaa manteleita.

D-vitamiini on tärkeä kehon normaalille lihasten toiminnalle, luun rakentumiselle ja hampaille. Vitamiini on myös avain kehon immuunijärjestelmän toimintaan, ja auttaa sekä käynnistämään että sammuttamaan sen tarvittavaan aikaan. Kehomme voi itse tuottaa D-vitamiinia ihon altistuessa auringon säteille. Rasvaliukoinen D-vitamiini varastoituu elimistöön, mutta sitä ei kuitenkaan aina pääse muodostumaan riittävästi Euroopan maissa, etenkään talvikuukausina. Yhdessä VitaePro-kapselissa on yhtä paljon D-vitamiinia kuin 150 grammassa lohta.

C-vitamiini on yksi tunnetuimmista vitamiineista ja hyvin tärkeä kehollemme. Se toimii kehossa antioksidanttina, joka suojaa soluja hapettumisstressiltä. Ihminen ei itse pysty tuottamaan C-vitamiinia kehossaan. Tärkeitä C-vitamiinin luonnollisia lähteitä ovat ennen kaikkea sitrushedelmät, kuten appelsiinit, sitruunat sekä greipit. Niiden lisäksi peruna sisältää paljon C-vitamiinia, kuin myös useammat marjat ja muut tuoreet vihannekset. Yhdessä VitaePro-kapselissa on yhtä paljon C-vitamiinia kuin 200 grammassa appelsiineja.

B-vitamiineja on kahdeksan erilaista, joilla on jokaisella kehossa omat tehtävänsä.  Kaikille B-vitamiineille on yhteistä se, että ne liittyvät kehon entsyymijärjestelmiin. VitaePro sisältää B12-vitamiinia, joka edistää muun muassa normaalia energia-aineenvaihduntaa, normaaleja psykologisia toimintoja, sekä hermoston että immuunijärjestelmän normaalia toimintaa. B12-vitamiinia saadaan eläinperäisistä ruoka-aineista, kuten lihasta, kananmunasta, maitotuotteista ja kalasta, ja sen saantikyky ravinnosta heikentyy iän myötä.  Yhdessä VitaePro-kapselissa on yhtä paljon B12-vitamiinia kuin yhdessä kananmunassa.

Oliivien polyfenolit Oliivit, oliivin lehdet ja oliiviöljy sisältävät erityisen paljon polyfenoli hydroksityrosolia, joka suojaa kasvia sisältäpäin. Ruuasta nautittuna hydroksityrosoli suojaa veren lipidejä eli rasvoja hapettumiselta, millä on todennettu yhteys verisuoniston terveyteen.  Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen, EFSA, on tarkastellut laajoja tutkimusraportteja ja todennut, että oliiviöljyn polyfenolit auttavat suojaamaan veren rasvoja hapettumisstressiltä. Dokumentoitu vaikutus saavutetaan nauttimalla päivittäin 5 mg hydroksityrosolia, joka vastaa 20 mg oliiviöljyä. Sama määrä hydroksityrosolia löytyy myös yhdestä VitaePro-kapselista.  

Seleeni toimii kehossa antioksidanttina, joka suojaa soluja hapettumisstressiltä. Sitä tarvitaan useiden kymmenien erilaisten entsyymien ja muiden proteiinien toimintaan ja siitä on hyötyjä niin kynsille ja hiuksille kuin kehon vastustuskyvylle. Seleeni edistää hiusten ja kynsien pysymistä normaaleina ja immuunijärjestelmän normaalia toimintaa. Kalat ja äyriäiset ovat hyviä seleenin lähteitä, myös esim. viljat, maito ja liha voivat sisältää seleeniä. Yksi VitaePro-kapseli sisältää seleeniä saman verran kuin 800 grammaa täysjyväviljaa.

Mangaani on keholle välttämätön kivennäisaine. Keho ei kykene itse muodostamaan mangaania, ja sitä saadaan pääosin ravinnon kautta. Mangaania saamme ravinnosta täysjyväviljoissa, pähkinöissä ja lehtivihanneksissa tai esimerkiksi ananaksessa, joissa on korkea mangaanipitoisuus. Mangaanilla on useita tärkeitä tehtäviä kehossa, se muun muassa edistää sidekudosten normaalia muodostumista. Yksi VitaePro-kapseli sisältää yhtä paljon mangaania kuin 100 grammaa manteleita.

Boswellia serrata (salaiolibaani) on pienikokoinen puu, joka kasvaa sekä Aasiassa että Afrikassa. Puu tuottaa vahvasti tuoksuvaa mahlamaista nestettä, jota on käytetty tuhansia vuosia nivelten hyvinvointiin. Kasviuutteen terveyshyödyt ovat kiinnostaneet myös nykyaikaisia tutkijoita, ja sen vaikutuksista on tehty lukuisia tutkimuksia. Vuonna 2014* Cochrane-katsauksen laadukas tutkimusaineisto osoitti, Boswellia serratan voidaan todeta ylläpitää nivelten toimivuutta. Sen onkin osoitettu auttavan ylläpitämään nivelissä miellyttävää tunnetta.

Tutustumistarjous

Jotta nivelet voivat hyvin, on tärkeää pysyä liikkeessä. VitaePro on yksi Pohjoismaiden käytetyimmistä ravintolisistä ja se on suunniteltu pitämään meidät liikkeessä tukemalla lihasten ja nivelten hyvinvointia, sydäntä ja vireyttä.

Uutena asiakkaana saat VitaePron ensimmäisen pakkauksen puoleen hintaan, vain 15,95 € + toimituskulut. Tilaajana saat myös maksutta käyttöösi online-liikuntapalvelun (arvo 42 €)

Tilaukseen ei liity sitovia määräaikoja. Voit halutessasi tauottaa tai peruuttaa VitaePro-tilauksen helposti asiakaspalvelumme kautta.

 

*Perustuu sen kykyyn tukahduttaa reaktiivisia happiyhdisteitä verrattuna C-vitamiinin. (Capeli et al. 2013; Nishida Y. et al.2007.)

**Tutkittu vaikutus sydämen normaaliin toimintaan saavutetaan 250 mg:lla EPA:a ja DHA:ta (2 kapselia/vrk).

***Cochrane-katsaukset ovat systemaattisia terveysalan tutkimustiivistelmiä. Ne ovat kansainvälisesti arvostettuja ja luotettavaan näyttöön perustuvia katsauksia terveydenhuollon menetelmien vaikuttavuudesta.