Kolme seikkaa, jota et tiennyt nivelistäsi

Nivelten normaali toiminta on edellytys sille, että voimme liikkua kuten haluamme. Tiesitkö näitä asioita nivelistäsi ja niiden hyvinvoinnista?

Meillä on kehossamme noin 300 niveltä, kuten nikamien, sormien, hartioiden ja lonkan nivelet. Jokainen nivel on monimutkainen rakenne, ja niiden tärkeä tehtävä on liikkeen mahdollistaminen. Nivelten normaali toiminta onkin välttämätöntä kaikelle fyysiselle toiminnalle, aina haarukan kädessä pitämisestä jalkapallon pelaamiseen. Lihakset, joita harjoitamme ja pidämme kunnossa liikkumalla, auttavat meitä mm. suojaamaan niveliä ja vähentämään niihin kohdistuvaa kuormitusta.

  1. Nivelrusto on kahdeksan kertaa liukkaampaa kuin jää

    Nivelten liitospinnoilla sijaitsee nivelrustoa, joka pitää nivelissä liukkaan pinnan ja suojelee luiden päitä hankautumiselta. Nivelrusto on sileää ja joustavaa kudosta, joka on peräti kahdeksan kertaa liukkaampaa kuin jää. Pääosin vedestä ja kollageenista koostuvat rustot toimivat kehossamme eräänlaisina iskunvaimentimina ja näin mahdollistavat nivelten kitkattoman liikkumisen. Tervettä nivelrustoa onkin kuvailtu myös kuin teflonpannuksi, jonka pintaan ei tartu mitään kiinni.

  2. Nivelten naksuminen on täysin normaalia

    Nivelruston tarvitsemat tärkeät ravintoaineet sijaitsevat nivelnesteessä. Nivelneste liikkuu nivelessä sen taipuessa, samalla kun liikutamme niveltä. Tästä syystä on tärkeää, että niveliä käytetään ja liikutetaan, jotta ne ja nivelrustot pysyvät terveinä. Jos niveliä ei aktiivisesti liikutella, nivelnesteiden kierto on vähäisempää, vähemmän ravintoaineita kulkeutuu rustolle. Kun kuulet jonkun sormien tai polvien ”naksuvan”, kuuletkin nivelnesteen liikkeen rustoissa. Liikunta kehittää myös kehonhallintaa ja vahvistaa lihaksia, jotka edesauttavat myös nivelten hyvinvointia. Liikunta onkin parasta ennaltaehkäisevää huolenpitoa nivelille.

  3. Nivelten hyvinvointia on ylläpidetty jo vuosituhansia kasviuutteella

    Boswellia serrata on Aasiassa ja Afrikassa kasvava pienikokoinen puu, josta saatavaa kasviuutetta on käytetty tuhansia vuosia nivelten hyvinvointiin. Tehokas kasviuute on käytössä yhä tänä päivänä, ja myös nykypäivän tutkimukset ovat osoittaneet sen tehon nivelten hyvinvointiin.  Vuonna 2014* Cochrane-katsauksen laadukas tutkimusaineisto osoitti, Boswellia serratan voidaan todeta ylläpitää nivelten toimivuutta ja terveyttä. Katsauksessa todettiin, että tutkituista yli kolmestakymmenestä kasvista Boswellia serrata osoittautui ainoaksi yrttikasviksi, jolla on positiivinen vaikutus niveliin.  Sen onkin osoitettu auttavan ylläpitämään nivelissä miellyttävää tunnetta.  Ihanteellisin olotila nivelille on se, etteivät ne tunnu lainkaan. 


Tiesitkö? VitaePro on Pohjoismaiden suosituimpia ravintolisiä nivelten hyvinvoinnille
 

VitaePro on yksi Pohjoismaiden käytetyimmistä ravintolisistä, ja on monelle ykköstuote erityisesti lihasten ja nivelten hyvinvointiin. Tuoreimman asiakaskyselyn mukaan, suuri osa ravintolisän pitkäaikaisista käyttäjistä kertoi tehneensä alkuperäisen ostopäätöksen saadakseen hyötyjä erityisesti nivel- ja lihasvaivoihin.** Kyselyn tuloksista ilmenee, että tuote vastaa hyvin näitä odotuksia, sillä 94% käyttäjistä suosittelisi sitä myös muille.

VitaePro on tukenut monia suomalaisia aktiiviseen elämään jo useiden vuosien ajan. Sen ainesosat on suunniteltu tukemaan koko kehon hyvinvointia, jotta voimme nauttia liikkeestä ja liikkumisen ilosta. VitaePron ainesosista kasviuute Boswellia Serrata auttaa pitämään nivelissä miellyttävän tunteen. Nivelet muodostuvat pääosin kollageenista ja vedestä, ja kollageenin riittävä muodostuminen on välttämätöntä hyvin toimiville nivelille ja nivelrustolle. VitaePron ainesosiin kuuluukin myös C-vitamiini, joka on tärkeää kollageenin muodostumiselle, sillä C-vitamiini edistää normaalia kollageenin muodostumista rustojen normaalia toimintaa varten.

 

 

*Cochrane-katsaukset ovat systemaattisia terveysalan tutkimustiivistelmiä. Ne ovat kansainvälisesti arvostettuja ja luotettavaan näyttöön perustuvia katsauksia terveydenhuollon menetelmien vaikuttavuudesta. 

**Asiakaskysely 2020. N = 923 pitkäaikaista VitaePron käyttäjää.