VP_VP_FI_1920x455_1806_VitaePro_Rusto.jpg

Tiesitkö tämän lihasten toiminnasta?

Lihaksia tarvitset, kun seisot, kävelet, istut tai tanssit – eli mitä ikinä teetkin. Lihaksia ja niiden toimimista pitää helposti itsestäänselvyytenä, mutta tosiasia on, että vain niiden toiminnan avulla voimme liikkua normaalisti.

45 vuoden iässä lihaksia ei muodostu kuten ennen

Lihaksia muodostuu ja hajoaa koko ajan, mutta 45-vuotiaana elimistön kyky muodostaa niitä vähenee. Helpottava tieto on, että lihaksia muodostuu puolet nopeammin kuin niitä hajoaa.

Vahvista lihaksia liikkumalla

Toinen hyvä tieto on, että koskaan ei ole liian myöhäistä alkaa liikkua ja vahvistaa lihaksia. Jos et ole vielä aloittanut, nyt on hyvä tilaisuus. Mutta muista kuunnella kehoasi, jotta et aloita liian rajusti. Lihaskuntoharjoitukset ovat lempeä tapa lihasten vahvistamiseen. Lihaskuntoharjoitukset ovat tärkeitä ei vain lihasmassan kasvattamiseksi, mutta myös rasitusvammojen ehkäisemiseksi sekä luuston tukemiseksi.

Lihaksiin voi vaikuttaa vitamiineilla

Pitääksesi lihakset kunnossa, sinun on pysyttävä aktiivisena ja huolehdittava siitä, että elimistö saa tarvitsemansa rakennuspalikat, toisin sanoen oikeaa ravintoa. Kalaa meidän pitäisi syödä 2-3 kertaa viikossa ja hedelmiä, kasviksia ja marjoja puoli kiloa joka ikinen päivä. Ravitsemussuositusten mukaan siis.

Tiesitkö, että muun muassa vitamiinit voivat vaikuttaa lihasten toimintaan? D-vitamiini muuttuu elimistössä hormoniksi ja voi vaikuttaa lihasten normaaliin toimintaan.

D-vitamiinia saamme auringonvalosta, mutta myös rasvaisesta kalasta. Viranomaiset suosittelevat joillekin väestöryhmille suurempaa D-vitamiiniannosta päivittäin, esimerkiksi ikäihmisille, jotka ulkoilevat vähemmän, jotta heidän päivittäinen D-vitamiinin tarpeensa täyttyisi. 

VitaePro-ravintolisä sisältää suositellun päivittäisen annoksen D-vitamiinia

Tiesitkö tämän lihaksista?

  • Käytät 17 lihasta hymyilemiseen
  • Tarvitset jopa 200 lihasta vain yhden ainoan askeleen ottamiseen
  • Kehon vahvin lihas on kieli
  • Kehon tärkein lihas on sydän
  • Sydän on ainoa lihas joka ei kipeydy liikunnasta
  • Kehon nopein lihas on silmäluomi

VitaePro® sisältää ainesosia, joilla on tutkittu teho useisiin kehon toimintoihin

 

NIVELILLE: VitaePro sisältää Boswellia serrataa, joka auttaa pitämään nivelissä viileän ja miellyttävän tunteen. Boswellia serrataa on käytetty tuhansia vuosia nivelten hyvinvointiin.

LIHAKSILLE: VitaePro sisältää D3-vitamiinia, joka edistää normaalin lihastoiminnan ylläpitämistä.

VERENKIERROLLE UUTTA!: VitaePron oliiviöljyn polyfenolit edistävät veren rasva-aineiden suojaamista hapettumisstressiltä. Hyödyllinen vaikutus saavutetaan nauttimalla vähintään 5 mg hydroksityrosolia, joka vastaa 20 g oliiviöljyä.

SYDÄMELLE: VitaePron omega-3-rasvahapot sisältävät DHA:ta ja EPA:a, jotka edistävät sydämen normaalia toimintaa. Tutkittu vaikutus sydämen normaaliin toimintaan 250mg:lla EPA:a ja DHA:ta (2 kapselia/vrk).

VASTUSTUSKYVYLLE: VitaePro sisältää seleeniä, B12-, C- ja D3-vitamiinia, jotka edistävät immuunijärjestelmän normaalia toimintaa.

VÄHENTÄÄ VÄSYMYSTÄ: VitaePro sisältää B12- ja C-vitamiinia, jotka auttavat vähentämään väsymystä ja uupumusta.

SUOJAA SOLUJA: VitaePron antioksidantit, seleeni, hydroksityrosoli sekä C-ja E-vitamiini, edistävät solujen suojaamista hapettumisstressiltä.