Oliivin_antioksidantit_sydän_1920x455_VL_VP-FI.jpg

Tiesitkö? Näin antioksidantit suojelevat sydäntäsi

Moni meistä on kuullut puhuttavan antioksidanteista ja niiden terveysvaikutuksista. Mutta mitä antioksidantit oikeastaan ovat ja miksi tarvitsemme niitä ruokavaliosta?

Antioksidantit toimivat kehon sisäisenä puolustusjärjestelmänä, suojaten kehoamme vanhenemiselta ja vapaiden radikaalien aiheuttamalta vauriolta. Vapaita radikaaleja syntyy osana normaalia elämää ja aineenvaihduntaa samalla, kun kehomme käyttää happea. Osan syntyneistä vapaista radikaaleista keho kykenee neutralisoimaan itse. Jos vapaita radikaaleja kuitenkin syntyy liikaa, aiheuttavat ne soluvaurioita, mitä kutsutaan myös hapettumiseksi. Kyseessä on sama ilmiö, joka saa esimerkiksi halkaistun omenan tummenemaan.

Vapaita radikaaleja ja hapettumista syntyy koko ajan, sillä ihminen ei voi olla kuluttamatta happea. Normaalien kehon toimintojen, kuten aineenvaihdunnan lisäksi, myös muut tekijät voivat lisätä kehon hapettumisstressiä. Ulkoisia syitä voivat olla mm. UV-säteet, tupakansavu ja alkoholi. Sisäisiä syitä puolestaan ovat muun muassa stressi, vääränlainen ravinto ja kova fyysinen kuormitus. Näitä haittatekijöitä vastaan kehomme taistelee antioksidanttien avulla.

Mistä saamme antioksidantteja?

Antioksidantit auttavat kehoamme neutralisoimalla kehossa syntyviä vapaita radikaaleja ja näin vähentämällä niiden synnyttämää hapettumista. Joitain antioksidantteja kehomme osaa tuottaa itse, kun taas toisia on mahdollista saada vain ravinnosta. Runsaasti antioksidantteja sisältäviä ruoka-aineita ovat esimerkiksi marjat, hedelmät, pähkinät, vihannekset ja mausteet. Antioksidantteina toimivat monille jo muutenkin tutut terveysvaikutteiset ravintoaineet, kuten C-vitamiini, E-vitamiini, seleeni ja sinkki.

Jotta kehomme pystyy suojaamaan solujamme hapettumiselta, on ensiarvoisen tärkeää, että sillä on käytössään tarvittavat työkalut. Kehoa voikin suojata antioksidanttien avulla sisältäpäin, huolehtimalla monipuolisesta ruokavaliosta ja hyvistä elintavoista. Riittävän antioksidanttien saannin voi myös varmistaa tukemalla päivittäistä ruokavaliota esimerkiksi ravintolisien avulla.

Oliivien antioksidantit erityisen hyviä verenkierolle

VitaePro on yksi Suomen suosituimmista ravintolisistä, joka sisältää useita voimakkaita luonnon antioksidantteja kehon hyvinvoinnin edistämiseksi. VitaePron koostumukseen on lisätty oliiveista peräisin oleva antioksidantti, joka tekee siitä yhdessä omega-3-rasvahappojen kanssa entistä paremman sydämen ja verenkierron terveydelle.*

VitaePron koostumuksesta löytyvä oliiviuute sisältää runsaan määrän oliiviöljyn polyfenoli hydroksityrosolia, joka on verenkiertoa suojaava luonnollinen antioksidantti. Oliiviöljyn polyfenolit suojaavat veren rasvoja hapettumiselta, joka voi vaikuttaa veren virtaukseen suonissa.** Näin sekä sydän että verenkierto voivat hoitaa tärkeitä tehtäviään kuten pitääkin.

Ruokavaliossamme merkittävimmät hydroksityrosolin lähteet ovat oliiviöljyt ja oliivit. Teollisen käsittelyprosessin myötä, antioksidantti kuitenkin osittain häviää oliiveista ennen kuin ne saapuvat lautasellemme asti. Tämän takia esimerkiksi oliiviöljyn hydroksityrosolipitoisuus voi olla hyvin alhainen. Antioksidantin terveysvaikutukset saadakseen, tulisikin nauttia päivittäin 20 g eli 0,2 dl laadukasta ekstra-neitsytoliiviöljyä. Vastaava määrä verenkiertoa suojaavaa antioksidanttia löytyy myös yhdestä VitaePro -kapselista.

Ota askel hyvinvointisi edistämiseksi – katso VitaePron tutusmistarjous täältä!

Tutkittu teho moniin kehon toimintoihin

 

NIVELILLE: VitaePro sisältää Boswellia serrataa, joka auttaa pitämään nivelissä miellyttävän tunteen. Boswellia serrataa on käytetty tuhansia vuosia nivelten hyvinvointiin.

SIDEKUDOKSILLE: VitaePro sisältää mangaania, joka edistää sidekudoksen normaalia muodostumista.

LIHAKSILLE: VitaePro sisältää D3-vitamiinia, joka edistää normaalin lihastoiminnan ylläpitämistä.

SYDÄMELLE: VitaePron omega-3-rasvahapot (DHA ja EPA) sekä tiamiini edistävät sydämen normaalia toimintaa. Tutkittu vaikutus sydämen normaaliin toimintaan 250mg:lla EPA:a ja DHA:ta (2 kapselia/vrk).

VASTUSTUSKYVYLLE: VitaePro sisältää sinkkiä, seleeniä, B12-, C- ja D3-vitamiinia, jotka edistävät immuunijärjestelmän normaalia toimintaa.

VÄHENTÄÄ VÄSYMYSTÄ: VitaePro sisältää B12- ja C-vitamiinia, jotka auttavat vähentämään väsymystä ja uupumusta.

SUOJAA SOLUJA: VitaePron antioksidantit seleeni, C- ja E-vitamiini edistävät solujen suojaamista hapettumisstressiltä.